Még több ötlet az okos pénzügyi döntésekért!

Hiteles Közösség

Hiteles Közösség

Hogyan segíthetsz magadnak hitelfelvétel előtt?

2021. november 30. - KissNikolett

1.png

Ha gyorsan meg akarsz felelni a hitelfelvétel szabályainak, tudnod kell, hogy nincs egyetlen jó taktika, amely mágikus módon javítja az esélyeidet. De vannak olyan lépések, amelyekkel viszonylag rövid időn belül segítheted a sikeres kölcsönigénylést – bár mindez a Te konkrét helyzetedtől is függ. Megmutatom, hogy pontosan mi működik és mi nem.

Sajnos nincs tökéletes stratégia, amely egy éjszaka alatt 1 millió forintot 10 millióra emelne. De van néhány módszer arra, hogy idővel javíts a hiteligénylésed paraméterein. 

Az igazság arról, hogy miként növeld gyorsan az esélyeid

Míg a szerencsés „keveseknek” kisebb mértékben kell bármit is javítaniuk hitelfelvételkor, a legtöbbünk számára azonban ez rengeteg időt és odafigyelést igényel, különösen, ha korábban nem a legkedvezőbb hiteleket vettük fel. Ez azért van, mert egy magasabb kamatozású hitel nagyobb havi költséggel jár, így csökkenti a jövedelmünk terhelhetőségét.

Tehát bízz magadban: nincs különösebb olyan titok, amellyel egy csapásra mindent tökéletessé varázsolhatsz.

De ha most neki állsz javítani pénzügyi szokásaidon, akkor rövidebb idő alatt juthatsz hozzá a számodra legkedvezőbb hitelhez.

5 tényező, melyek befolyásolják a hitelfelvételt

Amint fent említettem, számos olyan tényező van, amelyek meghatározzák a hitelfelvételed. 

  1. Hiteltörténeted és jövedelmed alkotja a hitelminősítés legnagyobb részét. Ezért olyan fontos, hogy minden hónapban időben kifizesd a meglévő kölcsönöket, ha vannak. Hiszen a késedelmes fizetés akár évekre is megnehezítheti a dolgod.
  2. A hitel célja, a másik fontos tényező. Ettől függ, hogy milyen típusú konstrukciót igényelsz, ami hatással van a hitelösszegre, futamidőre és a kamatra.
  3. Korábbi hitelek története is hatással van az igénylésre. Ez lehet egy régebbi hitelkártya, vagy bármilyen más egyéb kölcsöntermék. Ezek az információk azt mutatják a hitelbírálóknak, hogy már valamilyen elsődleges tapasztalattal rendelkezel, nem ismeretlen számodra a hiteltörlesztés.
  4. Hogy milyen hitelterméked van, már csak kisebb mértékben befolyásolja a hitelfelvételed. A bank szeretné látni, hogy miként alakítasz ki egyensúlyt a hitelkeretek, jelzáloghitelek és személyi kölcsön törlesztések között.
  5. A legutoljára felvett hiteled befolyásolja a legkevésbé az új igénylést. Ezzel a hitelbírálók nyomon követhetik, hogy milyen célokra használtad fel őket. Minél kevesebb van, annál jobb, hiszen a meglévő törlesztések befolyásolhatják az új kölcsön összegét.

Tippek, melyek segíthetnek a hitelminősítéskor

Mivel a hitel összetett termék, így konstrukciótól függően hosszabb időbe is telhet a bírálata. Az egyéni helyzeted alapján, gyorsan hozzájuthatsz, így például rövid időn belül kifizetheted meglévő terheidet. Íme néhány olyan tipp, amely segíthet a hiteligényléskor.

  1. Kérd ki rendszeresen saját hiteljelentésedet 

Nem számít, melyik banknál igényeltél korábban hitelt, a legfontosabb fogyasztóként, amit megtehetsz, ha ezeket rendszeresen figyeled. Számlavezető bankfiókodban ingyenesen, bármikor kikérheted ezeket az információkat. Ha olyan tételt látsz rajta, ami szerinted nem jogos, akkor még mindig van lehetőséged utánajárni és módosítani.

  1. Vegyél részt díjmentes hiteltanácsadáson

Függetlenül attól, hogy kivel dolgozol, mint szakértő, alapvető fontosságú, hogy precíz képet kapj jelenlegi pénzügyi helyzetedről. A szakértő segítséget nyújt és tájékoztat a legfrissebb változásokról. Tanácsot ad, milyen módosítások szükségesek ahhoz, hogy hitelfelvételed sikeres legyen. 

  1. Tartsd számon pontosan, mennyivel tartozol

Gyűjtsd össze az összes hitelszámládat, és állíts fel egy hatékony visszafizetési tervet. A hógolyó módszerrelelőször az alacsonyabb összegűekre összpontosíts, míg a lavina módszerrel a magasabb kamatozású hitelek kifizetést részesítsd előnyben. Ha olyan sok hitelkereted van, hogy már neked is nehéz nyomon követni, akkor lecsökkentheted a hitelkártya tartozásod például egy kedvezőbb kamatozású személyi kölcsönnel. Mindhárom stratégia segíthet keretjellegű terhek gyors kifizetésében. Tehát válaszd azt a tervet, ami a Te számodra a leginkább működik, és ragaszkodj hozzá.

  1. Válts alacsonyabb kamatra

Egy következetes hitelkiváltással is gyorsabban egyensúlyt teremthetsz a pénzügyeidben. Az alacsonyabb törlesztőrészlet, az új hitelfelvételnél növelheti az esélyeidet. Tudj meg többet arról, milyen lehetőségeid van.

Buktatók, amiket kerülj el hiteligénylés előtt

  • Ne halmozz fel hitelkártyákat csak azért, mert ezzel pusztán növelni szeretnéd a költekezésedet.
  • Ugyanezen okból ne vegyél fel csak azért egy másik hitelt, mert most kihagyhatatlanul kedvező. Csak akkor kérj új kölcsönt, ha valójában szükséged van rá.

Mi a következő lépés?

Van egy csomó tipp, amivel javíthatod a hitelminősítésedet. Légy óvatos. A hitelképességed javítása időbe telik, ezért hatékony segítséget kaphatsz egy tanácsadótól.

Van néhány lépés, amellyel lehet, hogy viszonylag gyors javulást érhetsz el, mint a magas hitelkeretek kifizetése. De a legtöbb esetben sok időt és türelmet igényel az esélyeid növelése.

Tanácsaimmal növelheted a hiteligénylési esélyeidet. Mivel egészítenéd még ki a listát? Írd meg nekem kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://kissnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr2416769864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása