Még több ötlet az okos pénzügyi döntésekért!

Hiteles Közösség

Hiteles Közösség

Hitelezési szakértő: ki ő és hogyan segíthet neked?

2022. január 26. - KissNikolett

pexels-fauxels-3184314.jpg

A lakásvásárlás az egyik legnagyobb beruházás a legtöbb ember életében. És ez a leginkább idegtépő dolog is, mert a lakáshitel felvétele és a folyósítás hosszadalmas, bonyolult folyamat is lehet.

A hitelezési szakértő segít a procedúra stresszmentesebb levezetésében. A legjobb kamatok és a legalacsonyabb díjak megtalálásától a kérelem kitöltéséig, és a hitel időben történő lezárásáig a hitelezési szakértő jól ismeri az egész folyamatot. Bölcs lépés lehet ezért az együttműködés annak érdekében, hogy tájékozott légy a piacon, különösen, ha először vásárolsz lakást.

Ki az a hitelezési szakértő? 

A hitelezési szakértő olyan közvetítő, aki együttesen képviseli az ügyfél és a bank érdekeit. Ha lakást vásárolsz vagy hitelt váltasz ki, egy tanácsadó segíthet megtalálni a legjobb jelzálogkölcsönt az igényeidnek és élethelyzetednek megfelelően. 

A hitelezési szakértő nem csak abban segít, hogy a legversenyképesebb kamatokat és árat kapd meg, hanem abban is, hogy a kölcsönöd személyre szabott legyen.

A hitelezési szakértő munkájához hozzátartozik, hogy kalkulációt készítsen és megmondja a hitelfelvevőnek, hogy mekkora jelzáloghitelre jogosult.

Egy független pénzügyi tanácsadó több banki ajánlathoz fér hozzá, mint egy banki tanácsadó, aki csak a saját bankja által biztosított jelzáloghitelekre korlátozódik.

Hogyan működik a hitelezési szakértő?

A hitelezési szakértő mindenkivel együttműködik, aki részt vesz a hitelezési folyamatban – az ingatlanügynöktől a biztosítóig és a banki tanácsadóig – annak érdekében, hogy a hitelfelvevő a legjobb árazást kapja, és a hiteligénylés időben záruljon. 

A hitelezési szakértő folyamatosan lehetőségek után kutat, és ügyfeleik nevében tárgyal a bankokkal. A tanácsadás emellett lekérheti a vevő hiteljelentéseit, ellenőrizheti bevételeit és kiadásait, és koordinálhatja az összes hitelügyintézéshez szükséges papírmunkát.

Hogyan kap fizetést egy hitelezési szakértő?

A bank általában a kölcsön lezárása után díjat vagy jutalékot fizet a jelzáloghitel-közvetítőnek.

Mennyibe kerül egy hitelezési szakértő?

Díjmentes.

Hitelezési szakértő vs banki ügyintéző

A hitelezési szakértő számos bankkal működik együtt.

Ezzel szemben a banki ügyintézőt egy bank alkalmazza, és a munkáltatója által kínált hiteltermékek nyújtására korlátozódik. Általában a banki ügyintézők készítek a hitel előminősítését, és küldik tovább azt jóváhagyásra.

A hitelezési szakértő való együttműködés előnyei

  • Egyedi kamatok
  • Több banki ajánlat
  • Időspórolás
  • Tárgyalás a bankkal
  • Segít elkerülni a buktatókat
  • Sok trükkös helyzetre tud megoldást

Kérdések a hitelezési szakértőhöz

  • Milyen díjak merülhetnek fel a hitelfelvételkor?
  • Milyen bankokkal dolgozik együtt?
  • Mennyi a tapasztalata?
  • Vannak-e referenciái?

Hogyan válassz hitelezési szakértő? 

A hitelezési szakértő megtalálása egy kis házi feladatot igényel. Kezdd azzal, hogy ingatlanügynöködtől, barátaidtól és családtagjaidtól érdeklődsz, kérsz ajánlást.

Vedd figyelembe a kommunikációs stílusát, szakértelmét és azt, hogy hogyan kezeli ügyfelei igényeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://kissnikolett.blog.hu/api/trackback/id/tr8316824742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása